Frysa ihjäl

Minusgrader och snön yr. Kylan biter tag. Midnatten närmar sig och stegen mot ingenting börjar bli tunga. Nej lägg dig inte ner, fastän det ser frestande ut. Du kommer att frysa ihjäl. Själen försvinner aldrig, men frosten kommer ta din kropp. Den börjar med tårna och när den når ditt hjärta dör du. Så ta min hand och följ med mig. Det är okej.


av mig.

en sån där lista så ni lär känna mig lite bättre

1 – Tre sanningar om dig själv
• Jag förvandlas till en dramaqueen när jag är olyckligt kär. Fast mest i mitt huvud.
• Jag är starkt troende kristen. Fast det kanske folk redan visste?
• Ibland älskar jag att bänka mig framför tv'n, agera 9-åring och titta på Hannah Montana, eller något annat sånt där program på Disney Channel. Fast inte om det är dubbat.

2 – Meningen bakom ditt bloggnamn
När jag låg i mammas mage var jag mina föräldrars lilla videung. Och videung på engelska heter pussy willow. När jag skulle bestämma bloggnamn ville jag ha något personligt, och då kom pappa på videkisse, men jag tyckte det lät så fånigt så jag tänka ta det på engelska istället. Fast jag kände att jag inte ville ha med pussy, så jag tog willow och la dit ett h, whillow. Jag tror det var för att jag heter Esther med h, eller något. Men det är iallafall förklaringen bakom whillow.blogg.se.

3 – Vad heter allra bästa vänner?
Mina alldra bästa vänner, mina systrar skulle jag snarare säga, heter Felicia och Frida. De får mig att må bra. Jag vet inte vad jag skulle göra utan dom.

4 – En vana som du önskar att du kunde trolla bort
Att jag biter på naglarna! Åh, jag skulle göra vadsomhelst för att sluta. Men just nu går det faktiskt rätt bra. Har börjat pyssla med naglarna och göra dom fina, och det får mig att itne vilja bita på dom!

5 – En plats du aldrig kommer glömma
Transtrand! Åh, Transtrand.

6 – Favoritsuperhjälten och varför?
Hmm.. har aldrig varit någon superhjältefantast. Nu vet jag! The Ironist! Seth Cohen i superhjätleform.. hoppas det gills.

7 – Den/dom som har störst inverkan på dig
Hmm... Haha någon som inte kan nämnas vid namn här.

8 – Mål på kort sikt för denna månad och varför?
Få MVG på kemiprovet! För att jag inte vill sänka mig i Kemi. Speciellt inte nu, till slutbetygen.

9 – Något du är stolt över
Något? Jag säger hellre någon (några).. Mina föräldrar och min syster skulle jag nog säga. De är bäst.

10 – Låtar du lyssnar på när du är glad och när du är ledsen
När jag är glad Hosanna - Kirk Franklin
När jag är ledsen All that I'm asking for - Lifehouse

11 – En tid du saknar
Sommaren 2010

12 – Varför började du blogga?
I went with the flow

13 – Hur ser ditt hus ut?
Klassiskt rött med vita knutar!

14 – Hur ser din familj ut?
Mamma, pappa, syster och fyra bajskatter som älskar väldigt mycket

15 – Sätt din spotify på shuffle – skriv dom första tio låtarna som spelas
The Anthem - Planetshakers
Baksmälla - Petter och Septermber
Talking to the moon - Bruno Mars
You and Me - Lifehouse
White light moment - Tove Styrke
Little bit - Lykke Li
Falling slowly - soundtrack från filmen Once
Dynamite - Taio Cruz
Freedom is here - Esterlyn
Casimir Pulaski Day - Sufjan Stevens

16 – Hur har du förändrats under det senaste två åren?
Hmm 2009.. Jag tror att jag har blivit starkare som person, det där lät verkligen som en klyscha. Om vi säger så här då, jag har gjort så många nya saker som gjort att jag klarar av mer nu. Modigare. Jag har vuxit i mig själv. Sen har mitt hår växt jättemycket :)

17 – Någon som du skulle vilja byta liv med för en dag, och varför?
Det svaret förblir hemligt :)

18 – När du ligger på din dödsbädd och blickar tillbaka över ditt liv, vad vill du att du ska tänka då? 
Då vill jag känna att jag inte ångrar någonting jag inte sagt eller gjort. 

19 – Smeknamn du har, och varför du har dom
Haha jag har inget smeknamn direkt. Har bara några som används ibland på kul som Rut, Easter the peast, Easter the feaster, 

20 – En kort förklaring av hur din framtid kommer se ut
Erm.. Barn, sann kärlek, lycka och att jag får hålla på med fotografering(!). Resten spelar ingen större roll.

21 – Något som gör dig glad
När man känner sig bekymmersfri tillsammans med världens bästa vänner.

22 – Vad gör dig annorlunda till skillnad från andra
Jag är 15, men önskar att jag var 3? Hahah nej jag vet inte.

23 – Något du längtar efter
Kärlek.

24 – Ett brev du fått
En gång fick jag ett brev från min pappa =)

25 – Vad man hittar i din handväska
En hel del gott och blandat! Jag syftade inte på godiset, fast några såna skulle man nog också kunna hitta. En beige plånbok, några tuggummipaket, Proffs hårspray, sminkväska, allergispruta och allergipiller, en iPod Touch, en kamera, sen är det lite smått och gott som en värktablett, en halstablett, några hårsnoddar, något örhänge, ett viktigt papper som jag trott jag tappat bort fast det legat bland allt skräp i väskan, raggsockor, två sudd och en mobilladdare. Ja, det är kul.

26 - Din absoluta favorittid på året
SOMMAREN

27 - Varför gör du dessa punkter?
Jag kände att jag ville.

28 - Har du bra humor?
Hmm.. Ibland skrattar jag åt mig själv.

29 - Vad har du lärt dig senaste månaden?
Vet inte. nu börjar jag tröttna på dom här frågorna. Lyckat. Väldigt.

30 - Dina favoritlåtar
Oj, kolla sista frågan! happyface. Jag kommer aldrig i mitt liv tröttna på You can't stop the beat från Hairspray. Det är så löjligt och så sant! Jag älskar den låten. Annars är mina favoritlåtar just nu: The only one - Me and my army och Kärlekens tunga - September

aldrig ska jag glömma dig.

Lyssnar på Kärlekens tunga och tänker på dig. Jag känner hur hjärtat bubblar som kolsyra. Längtar. Väntar. Hoppas. Vill. Men något säger mig att det är meningslöst. Tittar. Känner. Jag tycker om dig. Jag tycker om dig otroligt mycket.
En melodi kan göra en känsla så mycket starkare. Det är inte bra, samtidigt älskar jag det mest av allt.

varning för ointressant uppdatering

Inatt drömde jag så mycket konstiga saker. Jag drömde att jag var på något läger med jättemånga snygga killar. Det var en bra dröm. Taylor Lautner var där och vi lekte någon lek och jag fick hänga i hans biceps, för han är ju stark. Det var kul. Han är snygg. Synd att drömmar är drömmar. Sen drömde jag något konstigt om att Frida, Daniel, Ruben, Felicia och jag skulle hem till Johanna, men hon hade flyttat ut i skogen. Det var helt sepe. 

För övrigt har en fågel blivit uppäten av ett lodjur tjugo meter från vårt hus i skogen. Och det har sprungit rådjur över hela vår bakgård. Tänk, vad mycket som händer här ute på landet. Snart åker jag till Frida, för imorgon bär det av till Järvsö!

nostalgia

Jag gick ut i förrådet. Tänkte kolla om det kanske fanns några bra undanlagda filmer där. Kom in igen med famnen full av nostalgi. Åh. Tack och lov för att vi har kvar vår VHS!how wonderful life is now you're in the world

Alla får väl ibland den starka känslan av att inte vara tillräckligt bra för någon. Man gör så mycket, men det räcker inte. Vad krävs det egentligen? Samtidigt slits jag fram och tillbaka och vet varken vad jag känner eller vad jag vill.
Och jag vill inte inse att inget kommer förändras vad jag än skriver.


allt gör mindre ont sen

Medan jag är lycklig för mina finaste vänners skull och Markus Krunegård hjälper mig med sånt som solen inte skiner på, vill jag ha vår nu.


beads from past

Medan jag går, med solen i ryggen och den fina musiken öronen blir jag lite emotional och kommer att tänka på hur mycket jag saknar vissa stunder som har varit. Så mycket har hänt och vill tillbaka till det. Alla de små och stora stunder av lycka och kärlek.


Afrika - där jag lärde mig hur man tar ner kokosnötter från palmen, där jag låg i Kenyas varma fuktiga klimat och tittade på den vackraste och klaraste stjärnhimmelen jag någnsin sett, där jag såg korallrevet från fiskarnas perspektiv tillsammans med mina älskade mamma. Jag gick barfota på korallsanden och kände hur mina fötter sved av hettan på marken, jag åt chapatis tills solen gick ner, jag gick längs den kritvita korallstranden, stannade upp och kände hur mina fötter begravdes av det varma vattnet ner i sanden, jag tittade ut mot den oändliga Indiska Oceanen.Festen hos Lina 26-27 mars - åh den underbaraste kvällen, när alla var lyckliga, alla var vänner och mer än vänner. Vi skrattade tills solen gick upp igen, vi tittade på New moon och Monsters Inc fastän vi planerat in skräckfilmer, vi la oss mitt på vägen bara för att, vi skrämde varandra bakom skynken och i fönster, vi sprang och slängde oss i den mjuka snön under skaren på marken. När jag tänker tillbaka så fanns en speciell känsla under den kvällen. En känsla som inte går att beskriva mer än att den var helt underbar. Det var en kväll som inte går att få tillbaka lika fin.England - varje minut från den resan med mina två bästa vänner saknar jag, när vi gick och köpte Aero-choklad vid den lilla affären runt kvarteret och en åt den till Benjamin Button, de stunderna vi inte kunde sluta skratta varesig det var mitt i natten, mitt under en middag eller precis när vi anlänt efter en hel dags resande. När vi missade tåget med 2 minuter och fick byta tåg två gånger på olika ställen mellan England och Skottland var jobbig då, men jag saknar det nu. Att sitta på ett tåg med er och skratta, det är fint. Bara känslan att vara fri, med er två, är värd mer än guld.


Åkerö 10 - känslan av att vakna upp i ett 50°C varmt tält klockan åtta på morgonen, resa sig och kliva ut i den svala sommarluften, den känslan saknar jag. Att gå den där kallt leriga vägen genom skogen barfota för att komma ner till vattnet, och sen hoppa i och simma ut och nästan välta hela flotten. Jag saknar känslan av solen i ryggen medan man äter lunch med de finaste människorna. Jag saknar stunderna vi sprang upp mitt i natten och ställde stolar och bänkar utanför killarnas tält. Jag saknar våra tysta små tjejsnack på kvällarna. Jag saknar Frukt och Paus!Konfalägret i Transtrand - temakvällarna, småstenarna mellan tårna när vi sprang mellan storstugan och kyrkan, Milimu, upptågen med faddrarna, retriten, kvällsandakterna, lovsångerna, fjällbäcken, fjällvandringen, godnattkramarna och godnattsångerna, kvällsfikat, skratten, när vi sprang upp på natten fast vi egentligen verkligen inte fick, tjejernas rum, christines och mina fighter om min iPod, tjejsnacket sent in på nätterna, alla internskämt, "Transrand Talng", Rebeccas dop, konfirmationsdagen. Men det mest bästa och mest värdefulla av allt - kärleken som man kände överallt under hela lägret.


Dagarna i Fjällnora - vissa säger att det inte var så speciellt. Vad är det för speciellt med en övernattning i fjällnora med klassen egentligen? Jag, tycker att det var helt fantastiskt. Än en gång är det en sak som jag inte kan beskriva varför det var så roligt. Skratten, vänskapen, kärleken. Allt har betydelse. Tre stugor sprang vi mellan under hela natten. Det var så roligt att jag alltid tänker mig att det var sommar, sol och varmt när det egentligen var september, lite kyligt och regnigt.
the world spins madly on

jag vill att någon tar mig tillbaka till september eller oktober. "september? oktober?" tänker alla då. ja, dom månaderna. jag vill tillbaka till september, jag vill tillbaka till oktober under den tiden när jag sprang runt på små rosa moln. omkring mig klagade folk på att sommaren var över och det kalla regnet flyttade in. jag klagade nog också. men när jag ser tillbaka på det, var det den bästa tiden någonsin.
fastän det inte var sant, ville jag hoppas och det gjorde jag.

RSS 2.0